more »" />

 
 

Könyveim

 

Ételmesék

(Kossuth Kiadó, 2008) 

….
Nem szokványos szakácskönyvet kínálunk ezúttal, hanem olyan receptek gyűjteményét, amely az étkek elkészítésén kívül a hozzájuk kapcsolódó történeteket is elmeséli. Humorral, szórakoztatóan kelt kedvet a főzéshez, sütéshez. Marton Levente élvezetes gasztronómiai írásaival évek óta minden pénteken találkozhatnak a Metropol hírújságban.
Kötetünkben egy nagy csokorral adunk közre ezekből az általa “gasztronovelláknak” nevezett irodalmi receptekből, amelyek között minden napszakra és alkalomra szóló, közismert étkeket és kulináris különlegességeket egyaránt megtalálunk: a reggelitől a vacsoráig, az előételtől a desszertig.
….
Megvásárolható
…………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………….

Konyhanyelv

(Aréna2000 Kiadó, 2011

….
Egy könyv, amely új stílust teremt. A több, mint száz receptet közreadó, ínycsiklandó fotókkal fűszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötő írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is.
….
“Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk időről, együttlétről, hagyományokról. Kell több a teljességhez?”
Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője
….
“Magyar Elek nagyszerű volt, Bächer, Váncsa pompás, de – meggyőződésem – ezek az írások méltó versenytársai a nagy elődökéinek. Biztosan a könyv is ilyen szórakoztató lesz, amikor összeáll mert, hogy lesz, abban nem kételkedem. Meg is venném már.”
Ráday Mihály, városvédő, televíziós szerkesztő (Unokáink sem fogják látni)
….
“Az irodalom és a kulinária egy tőről fakad. Kiváncsivá tesz, emlékeket ébreszt, testet-lelket táplál. Egyszóval éltet minket. Marton Levente gőzölgő remekműve mindenkinek jól fog esni!”
Magos Zoltán, séf, gasztronómus (TV Paprika, Capriccio lakásétterem)
….
Megvásárolható
…………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………….

Karácsonyi desszertek

(Aréna2000 Kiadó, 2011


….
Varázsoljunk ünnepi hangulatot fahéjas, narancsos, és egyedi formájú, karácsonyi süteményekkel. Marton Levente, a Nők Lapja gasztronómiai rovatának szerzője több, mint 20 recepttel gazdagítja az olvasót.
….
 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.

 

december 2017
H K S C P S V
« szept    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

      A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk,...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

      A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

      Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

      A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

      Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak –...

 
 

Német blogok