more »" />

 
 

Az út eleje

 

Kedves olvasók, ismerjük már egymást egy ideje, években is mérhető már ez az idő. A Metropol (akkor még Metro) hírújság és magazinja, az Ananász oldalain kezdődött a történet, nem várt folytatással. Nem hittem volna magam sem, hogy a főzés körüli kitartó sündörgésem eredménye egy cikksorozat lesz, aztán egy könyv, majd gyorsulni kezdtek az események, hiszen szinte készen van már a második könyv, buzgón fotózzuk éppen – Béres Dávid remek munkát végez –, elindult az új sorozat a Nők Lapjában, és tessék, most útjára bocsátjuk a weboldalt.

Remélem, az Asztaltánc igazi találkahely lesz mindazok számára, akik szeretik a gasztronómiát, eltűrnek némi maliciózus humort, s egyben arra is kíváncsiak, hogy milyen múlt lapul az ételek mögött, milyen konyhatechnikát kell használni a siker érdekében, és mindezek mellett persze sort kerítek még sok-sok apró praktikumra. Lesz könyvajánló, ütköztetjük a prót és a kontrát a vitás konyhakérdésekben, készítek riportokat, gasztroműsor-kritikákat és könyveket is ajánlok.

Heti két-három, szépen fotózott poszt kerül majd fel, de lendülettől függően talán több is…

És némi magyarázat: a blog neve azért lett Asztaltánc, mert találóan fejezi ki a tartalmat. Elvégre minden az asztal körül forog itt, de van benne játékosság, akár egy könnyű keringőben, mégis vigyázunk arra, hogy ne vétsük el a lépést, bár az nem kizárható, hogy néha-néha rálépek egy-egy lábra… Akár az asztalon is táncolhatunk veszett jókedvünkben, csak le ne rúgjuk a családi ezüstöt meg a kristályt…

Az Asztaltánc elrajtolt, kapcsolják be a biztonsági öveiket,
és a következő években már ne is kapcsolják ki.

Azt is észrevehetik, hogy itt-ott úgy nevezem magam, hogy kulinárista. Ez egyszerű szenzációhajhászás, manapság az ilyesmi kötelező… :)  Igazából csak megtetszett nekem a szó, amit akkor találtam ki hirtelenjében, amikor két barátom arról faggatott, hogy tulajdonképpen mi is vagyok én a gasztronómiában? Ételmesélő? Boríró? Szakács? Laikus? Amatőr? Nos, laikus talán igen, de amatőr semmiképpen sem. Maradjunk annál, hogy kulinárista, s hogy ez mit is jelent, az talán majd kiderül a blogból, a cikkekből, a könyvekből.

Az Asztaltánc elrajtolt, kapcsolják be a biztonsági öveiket, és a következő években már ne is kapcsolják ki.

Tags:

 

1 Comments

  1. Gasztronauták szerint:

    Kedves Levente!

    Régóta izgulva figyeltük és nagyon vártuk már az “asztaltánc” elindulását.
    Az „asztaltánc” névhez kapcsolódik némi boszorkányság, spirituális érzés is, így mint jó mesélő valószínűleg a gasztronómia izgalmas szellemeit is meg fogod nekünk idézni. A történészek általában jó mesélők, te különösen az vagy és ezt mi szeretjük.
    Az öveket bekapcsoltuk, a gépezet beindult, várjuk az időben és térbeni utazást és az élményeket.
    Sok sikert, jókedvet és főleg jó étvágyat kívánunk nektek!

    Üdvözlettel, Kéky László és Németh Sándor (gasztronauták)

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.


____________________________

 

május 2019
H K S C P S V
« szept    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

      A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk,...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

      A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

      Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

      A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

      Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak –...

 
A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

      Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül,...

 
Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

        Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló...

 
 

Német blogok