more »" />

 
 

A felületesség kora

 

Sokat bosszankodom az emberi butaságon és trehányságon, de ezt kénytelen leszek abbhagyni, különben konstans bosszúság-állapotban leszek.

Az internetes receptek különösen jó alapanyagok ehhez a bosszankodáshoz, ezért is használom szívesebben a szakácskönyveket, amelyeket – legalábbis elméletileg – átnéz egy korrektor, neadjisten, szaklektor. Bár nemsokára mutatok példát szakácskönyves bosszantásokra is, most egy internetes példányt csatolok, amely egy lime-uborka limonádéról szól. Két fotóban csatoltam a posztot, mert egyben nem tudtam screenshotolni (jó szó, mi?). Aszongya a szerző, hogy neki ez a kedvence. Annyira, hogy a lime-os limonádéjában nem is szerepel lime.

Hajrá, lopott posztok, hajrá! De hogy még fordítani sem tudnak…?

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.


____________________________

 

január 2019
H K S C P S V
« szept    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

      A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk,...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

      A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

      Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

      A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

      Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak –...

 
A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

      Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül,...

 
Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

        Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló...

 
 

Német blogok