more »" />

 
 

Játékszerek Spanyolországból

 

Figyelem már egy ideje a Lekue termékeit, s mint minden konyhabigyó-rajongónak, nekem is nagy élvezetet okoznak, noha én még nem is tartozom a konyhabigyó-rajongók elvakult táborába, akik minden értelmetlen kütyüt a szatyorba dobnak. De most jött pár remek dolog egy terjedelmes dobozban: sticks, azaz ropikészítő formák, amelyekben egyszerre 30 ropi süthető. Két formám van, de így is félelmetesen rövid ideig tartott ki a tegnap megsütött 60 darab ropi. Recept van a dobozban, de az csak arra jó, hogy az ember belője a mennyiségeket, az ízeket átformáltam, magyarosítottam, parmezán helyett paprikával és köménymaggal. Bár belegondolva, a parmezán sem spanyol, ahhoz inkább jó kis manchego sajt kellene bele. De legközelebb kipróbálom füstölt paprikával, az legalább tényleg spanyol. Sütőben készítettem el, de állítólag mikróban is lehet sütni, és sokévi bizalmatlanság után újabban tesztelgetem a szupermikrómat – miután évekig csak ételt melegítettem és vajat lágyítottam benne –, ezért ez most kapóra jön: kiváncsi vagyok, milyen lehet a mikróban sült ropi. Talán valahol a sütőben meg a hamuban sült közé sorolható?

Aztán az a kis pirostetős bigyó a tojásfőző: két tojást lágyra 50 másodperc alatt készítettem el szintén mikróban 900W-on. Ez viharos gyorsaság, és csupán annyiban különbözött a vízfürdőben 10-11 perc alatt elkészíthető metódustól, hogy a fehérje kissé buborékos lett, de a gyorsaságért cserébe ez igazán elfogadható. Vajas pirítóson remekül mutat, Ikeában kapható pirított hagymával – sütés előtt – megszórva kiváló reggeli, de bacon- vagy sonkacsíkokkal feltét lesz belőle pl. a zsemlével sűrített spenótfőzelékemen, mint tegnap is. Recept majd jön, fotókkal.

A dark pink cucc a cake pop-készítő, ez lényegében sütinyalóka lenne idióta tükörfordításban, de tény, hogy pálcás sűtigolyókról van szó, valamilyen kötelező bevonattal. Középen a barna csőrős meg tésztaadagoló meg krém- és hablabda is: a megfelelő csőrrel tökéletesen kiadagolható a ropi tésztája a forma kis mélyedéseibe, illetve ez használható a makaron-laphoz, amelyen a kis peremek egyforma macaronokat eredményeznek. Erről is jön részletes beszámoló fotókkal a makaronkészítéskor, nemsokára.

 

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.


____________________________

 

január 2019
H K S C P S V
« szept    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

      A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk,...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

      A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

      Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

      A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

      Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak –...

 
A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

      Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül,...

 
Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

        Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló...

 
 

Német blogok