







more »" />
Régóta fájt a fogam egy igazi Rumtopfra, amely remek féléves szórakozást nyújt: tavasszal elkezdjük belepakolni a gyümölcsöket, cukrozzuk, fel-felöntjük legalább 60%-os rummal – a Stroh a legjobb –, aztán karácsonykor megesszük, és észre sem vesszük, hogy átaludtuk magunkat az új évbe. Németországban, ahol gyakran előfordulok, persze lépten-nyomon kapható, csak két bökkenő volt: meghökkentően drága, és mivel legalább 3 literes kell, kissé nehéz elhozni a repülőn. Amikor meg tavaly vonattal utaztam Drezdából haza, akkor meg nem volt időm keresni egyet, de a vonat amúgy se jelentett volna gyógyírt a borsos (40-50 eurós) árra.
Ezért örültem nagyon, amikor 3000 forintért tudtam venni a Vaterán egy pont olyan Rumtopfot, amilyet szerettem volna: bő 3 literes, egyszerű és rajta van a felirat is, hogy ne feledjem el, mi is az…
Májusban elkezdem belepakolni a gyümölcsöket, a munka menetéről – és részletesen a Rumtopf mibenlétéről – majd tájékoztatok. Csatlakoztatható hozzá a rumtopflekvár recepje.
Rumba dőlök idén, azt hiszem.
2 Comments
hosszú évekig csináltam, nagyon sikeres volt a kártya partik során, szép lassan eszegettük, s a hatás nem maradt el,nem is tudom, hogy miért nem csináltam az elmúlt évek alatt..
Akkor épp itt az ideje elkezdeni, hogy karácsonyra felvidítsa a kártyaparti veszteseit, és még jobb kedvre derítse a nyerteseket!