more »" />

 
 

Megvan a Rumtopf!

 

Régóta fájt a fogam egy igazi Rumtopfra, amely remek féléves szórakozást nyújt: tavasszal elkezdjük belepakolni a gyümölcsöket, cukrozzuk, fel-felöntjük legalább 60%-os rummal – a Stroh a legjobb –, aztán karácsonykor megesszük, és észre sem vesszük, hogy átaludtuk magunkat az új évbe. Németországban, ahol gyakran előfordulok, persze lépten-nyomon kapható, csak két bökkenő volt: meghökkentően drága, és mivel legalább 3 literes kell, kissé nehéz elhozni a repülőn. Amikor meg tavaly vonattal utaztam Drezdából haza, akkor meg nem volt időm keresni egyet, de a vonat amúgy se jelentett volna gyógyírt a borsos (40-50 eurós) árra.
Ezért örültem nagyon, amikor 3000 forintért tudtam venni a Vaterán egy pont olyan Rumtopfot, amilyet szerettem volna: bő 3 literes, egyszerű és rajta van a felirat is, hogy ne feledjem el, mi is az…
Májusban elkezdem belepakolni a gyümölcsöket, a munka menetéről – és részletesen a Rumtopf mibenlétéről – majd tájékoztatok. Csatlakoztatható hozzá a rumtopflekvár recepje.

Rumba dőlök idén, azt hiszem.

 

2 Comments

  1. simon andrea szerint:

    hosszú évekig csináltam, nagyon sikeres volt a kártya partik során, szép lassan eszegettük, s a hatás nem maradt el,nem is tudom, hogy miért nem csináltam az elmúlt évek alatt..

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.


____________________________

 

január 2019
H K S C P S V
« szept    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

      A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk,...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

      A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

      Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

      A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

      Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak –...

 
A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

      Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül,...

 
Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

        Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló...

 
 

Német blogok