more »" />

 
 

Good luck, GoodFood!

 

Megérkezett.
Ma.
Nem mondom, hogy vártuk, hisz’ nem tudtuk, hogy úton van-e, de most, hogy megérkezett, már tudjuk, hogy eddig hiányzott.
A sok híres női magazin után végre beszivárgott hozzánk a világ egyik leghíresebb gasztronómiai magazinja, a BBC GoodFood, amely több mint 22 éve uralja a brit piacot, jelenik meg sok másik országban, és amely a BBC tévéadásaival együtt tette világsztárrá Jamie Olivert, James Martint vagy Gordon Ramsey-t.
A kiadó a Kossuth könyvkiadó, több mint 40 ezer példánnyal indulnak, és a magam részéről remélem, hogy ez a példányszám a kezdeti lellkesedés után is megmarad, sőt, növekszik. Hiszen barátságos áron szinte ugyanazt kapjuk, mint amit eddig drágábbul és angolabbul olvasgathattunk a repülőutak szerzeményeként. De nem szimpla fordítás a magazin, a tartalom csaknem felét magyar szerzők fogják szerezni – az első számban Grecsó Krisztián, Mautner Zsófia stb. – , s itt jelenthetem be büszkeségtől feldagadva, hogy ezen szerzők sorait magam is gyarapítani fogom.

A BBC GoodFood – Világkonyha magyar változatának főszerkesztője Izbéki Gábor, akivel 10 évet töltöttem egy szerkesztőségben a Metro/Metropolnál, s ahol évekkel ezelőtt első gasztroprózáim megjelentek, hogy aztán cikksorozatok, weboldal és három könyv legyen az eddigi eredmény…
Így aztán nagyon önös érdekből is sok sikert kívánok a lapnak, s ha már angol a neve, akkor angolul: good luck, GoodFood!

Izbéki Gábor főszerkesztő ünnepi beszédet mond, miközben mindenki várja, hogy végre kézbe vehesse a magazint, mert előzetesen nem láthattunk belőle semmit...

A GoodFood megszületése körül többen bábáskodtak, így Godor András, azaz "A sonkás", a borszakértő, gasztrokritikus Harmat Csaba (a fotón állva, és stílszerűen pohárral)...

...és a legismertebb hazai gasztroblogger, Mautner Zsófia.

Vegül pedig pár oldal az új magazinból:

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.


____________________________

 

július 2019
H K S C P S V
« szept    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

      A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk,...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

      A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

      Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

      A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

      Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak –...

 
A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

      Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül,...

 
Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

        Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló...

 
 

Német blogok