more »" />

 
 

Nyaralás után, versenyben!

 

Kedves olvasók, néhány rövid, nyaralási célzattal tett kiruccanás után újra huzamosan itthon, készülve az új írásokra. Mert készül egy új szakácskönyv
– A felső ízezer –, és befejezéshez közeledik az első mesekönyv, Borzon-Mór kandúrkalandjai.

Az Adria nagyon megszeretett engem, kis híján haza sem engedett: a kirándulóhajónk, amely Hvar és Brac szigetére vitt minket, a visszaúton Makarska felé komisz viharba került, és vészesen oldalára dőlve lavírozott a hullámokban. A hirtelen kékről szürkére váltó hullámokban, fölöttünk szürkült égbolttal. Arra gondoltam, hogy a pár nappal korábban a Volga folyó víztározóján elsüllyedt Bulgarija hajó körülbelül 10 évvel volt fiatalabb a mi hajónknál, kétszer akkora volt és akármilyen tekintélyes is a Volga-tározó, mégiscsak egy folyón történt – így minden tekintetben rosszabbul álltunk, és szélben meg jégesőben összezsúfolódtunk a hajó tatján, mentőmellényekben, hogy ha borul a hajó, akkor idejében tudjunk ugrani, anélkül, hogy a roncs alá kerüljünk. Hírszerkesztésben járatos férfiúként már szövegeztem is a tudósítások címét, de aztán szerencsére lenyugodott a tenger, az Adria ismét mosolygott, a szürke égbolt bekékült és a vízfüggöny felszakadt. A távolban meg ott volt Makarska…

 

Jártam Erdélyben is, ahonnan remek paradicsomot és rókagombát hoztam, kapcsolódó történetekkel és receptekkel. Jönnek rövidesen.

És még egy jó hír: a szakácskönyvek fórumát és versenyét évtizedek óta szervező Gourmand International – amely, az első könyvemet is díjazta – meghívta a új könyvet, a Konyhanyelvet is a párizsi versenyre! A Paris Cookbook Fair remek rendezvény lehet, talán egyszer eljutok rá, a jövő évit 2012. március 7–11. között rendezik meg. A nekem írott levelükben még a blogot is megdicsérték, ezzel el kell dicsekednem.

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.


____________________________

 

június 2019
H K S C P S V
« szept    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

      A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk,...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

      A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

      Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

      A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

      Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak –...

 
A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

      Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül,...

 
Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

        Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló...

 
 

Német blogok