more »" />

 
 

Bodzadélután

 

Ha május, akkor bodza, ebben nincs pardon.
Évek óta visszajárunk a felsőpakonyi barátaink kertjében sudárló bodzabokorra, amely minden tavasszal hűségesen megajándékoz szép virágaival, s mivel csöndes utcában áll a ház, az autók sem porozzák be. Jobb is, a beporzáshoz jobban értenek a méhek.

Szüret megvolt, lett belőle bodzalimonádé és bodzaszörp, az előbbi rövid életű, de fenséges, az utóbbi kitartana egész télen, elméletben persze, mert rohamos gyorsasággal szokott elfogyni.

Laciéknak köszönet, jövőre ismét szüretelünk, habár addig még lesz almaszüret  is… Ez persze nem célzás. ;)

Vágyunk tárgyai

Nekikészülődtünk...

...és itt a munka gyümölcse, noha ez virág

A bepalackozott bodzalimonádé

Csatos üvegek kellenek, mert a bodzalimonádé 1-2 nap után csendes erjedésbe kezd, szinte szénsavas hatású lesz – ilyenkor a legjobb, de ha nem tartjuk kordában, kilövi a dugót

 

 

1 Comments

  1. [...] szörp, hanem limonádé. A bodzalimonádé 4-6 napig tartható el a hűtőszekrényben, lehetőleg csatos üvegpalackban, mert érik-erjed, ennek köszönhetően szénsavas lesz és mennyeien finom, de ha nem tartjuk [...]

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.


____________________________

 

május 2019
H K S C P S V
« szept    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

      A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk,...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

      A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

      Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

      A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

      Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak –...

 
A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

      Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül,...

 
Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

        Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló...

 
 

Német blogok