Ősbemutatkozás

 
 

Ráday Mihállyal, a könyv egyik ajánlójával

Már jó néhányan a helyszínen voltak, amikor néhány süteményestálcával felszerelkezve megérkeztem, 6 óra előtt 10 perccel a Szent István bazilika mellett diszkréten meghúzódó Vendéglátóipari Múzeumba, amely a Konyhanyelv bemutatójának adott otthont. Igaz, a Nemzetközi Könyvfesztiválon volt már egy kis debüt, már rendeztünk ott egy remek dedikálást, amely több mint két órán át tartott, de most kerítettünk sort az igazi premierre, igazi közönséggel és moderátorral. Sőt, borok és pezsgők is voltak, ugyancsak igaziak…

S most még egyszer köszönöm a részvételt mindenkinek, aki eljött, sok ismerősnek és legalább annyi ismeretlennek, akik ezek után már nem is ismeretlenek, ugye? Köszönöm a könyvbemutató megszervezését Haulitus Anikónak, az Aréna 2000 kiadó marketingvezetőjének, Kovács Gábornak a jó moderálást, a házigazda Kiss Imrének, a múzeum igazgatójának pedig a helyszínt. Igaz, ez volt az első és az utolsó könyvbemutató a Szent István téri ház kellemes belső udvarra nyíló termében, mert költözik a múzeum, de az új otthon, Óbudán, Krúdy egykori lakóházában még jobban illik majd a múzeum szellemiségéhez. Ott aztán tényleg olyan könyveket kell bemutatni, amelyekből legalább megközelítőleg olyan rajongás árad a kiváló ételek és italok iránt, mint az egykori tulajdonos örökbecsű írásaiból.

Két könyv után most pedig ideje pár hétre elvonulnom a konyhából a konditerembe meg a futópadra, mert eddig könyvenként 5 kilóval sikerült gyarapítanom magamat, márpedig ezen logika alapján a harmadik kötet már vészes következményekkel járna, és gardróbom egyetlen darabját használhatnám csak utána, a díszzsebkendőmet.

És hogy az ételekről is essen szó: a mini túrótorták receptje benne van a könyvben – noha a könyvbemutatóra nem áfonyalekvárral, hanem bujavörös, rumot sóhajtozó szilvalekvárral készítettem –, a csokoládédugók receptje viszont nincs benne, ez majd felkerül ide a blogra.

Béres Dáviddal, aki remekül végigfotózta és kitartóan végigkóstolta a könyvet

A teszt sikerült, a minitúrótorták áldozatul estek, utolsó szálig

A teszt folytatódik...

...és folytatódik. Sajnos, a kereslet nagyobb volt, mint a kínálat.

Kell-e ennél jobb reklám?

Ilyen arcot vágunk, amikor rosszul írjuk be dedikáláskor a kért nevet… Kárpótlás kérhető! :)

Végül – de hol van ez még az utolsósortól! – egy több mint kedves meglepetés...

...a kiváló irodalmár, Dr. Bányai Éva, csaknem 10 éven át osztálytársam.

 

 

 

 

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.


____________________________

 

május 2019
H K S C P S V
« szept    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

      A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk,...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

      A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

      Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

      A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

      Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak –...

 
A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

      Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül,...

 
Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

        Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló...

 
 

Német blogok