more »" />

 
 

A Mosel-völgy gyöngye

 

Több mint egyhetes németországi gasztrokalandozás után érkeztem haza: Würzburg pincéi, Mainz pezsgői, a Coblenz városánál végződő Mosel völgyének szépségei, az Ahr folyót szegélyező meredek hegyoldalakra felkúszó szőlőskertek, Cochem mesekastélyának képei még kavarognak a fejemben. Újabb bizonyítékokat szereztem annak alátámasztására, hogy a német fehérborok kiválóak, hidegen gyömülcsösek, egész lényük kissé hűvöskés, ez érthető is az északi fekvés miatt, de ez távolról sem hátrány. Rizlingben a németek továbbra is verhetetlenek – a bor pengeéles, íze metsző, de nem sebet ejt, hanem balzsamoz.

Törött szívekre különösen ajánlható kezelés.

Rövidesen jön egy kis borbeszámoló, s elidőzöm majd azon is, hogy milyen a német borrangsor, hogyan kategorizálják a borokat, illetve milyen elnevezési sajátosságok vannak, mert vannak.

Burg Cochem

 

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.


____________________________

 

január 2019
H K S C P S V
« szept    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

      A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk,...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

      A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

      Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

      A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

      Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak –...

 
A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

      Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül,...

 
Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

        Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló...

 
 

Német blogok