Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell
A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...
A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet vegyünk tőle? Hát nemigen. Kinek van kedve laboratóriummá alakítani a konyháját, hogy kétnapos munkával elkészítse a világ legjobb krumplipüréjét? Ami amúgyis szubjektív szuperlativusz, Ramsay Gordon tutira lefokozná. De most Heston Blumenthal kiadott egy olyan könyvet, amelyből more »
A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek három pillére az avokádó mellett a lime meg a… Na itt szokott baj lenni, mert a közmegegyezés ennél a pontnál felbomlik, s amikor a tekintélyes The New York Times nemrég zöldborsót kevert a guacamoléba, olyan more »
Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó sziklafalakra felkapaszkodó házakkal, mint Sorrento vagy Amafli, de nem, Portobello csak egy utca Londonban, illetve egy méretesre nemesített csiperke-féle, amely tökéletesen alkalmas töltésre és grillezésre. Nos, jól sejthető, nem London utcájáról esik most szó, hanem a szép kerek more »