Archive for március, 2016

 







____________________________

 

március 2016
H K S C P S V
« feb   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

A húsvéti kalács unokahúga: az igazi briós

Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül, mint a nálunk kapható briós, pláne nem úgy néz ki, mert a franciáknak szigorú briós-szabályrendszerük van, de kis ötletességgel szépen adaptálhatjuk, és a magyar húsvéti sonka békében megfér a francúz specialitással. Igazi ökümenikus húsvét ez, felekezetek és nemzetek feletti, mégis ismerős more »

 
Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

Egy zsák újkrumplit cipel a tavasz

  Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló parázsburgonya eljövetele jelezi a tavasz jelenlétét. Tudom, sok írás előkelőbb gyümölcsökkel-zöldségekkel – királyi spárga, arisztokratikusan megközelíthetetlen articsóka – köszönti a tavaszt, de nincs semmi szégyellnivaló a rozmaringgal és citromhéjjal ízesített roppanós-vajpuha krumpliparányokon. Remekül illik hozzájuk a tavaszi báránygerinc, de az élvezetek more »