Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell
A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...
Ha eluntátok, hogy húsvétra kalácsot fonjatok, akkor süssetek brióst, amely nem teljesen úgy készül, mint a nálunk kapható briós, pláne nem úgy néz ki, mert a franciáknak szigorú briós-szabályrendszerük van, de kis ötletességgel szépen adaptálhatjuk, és a magyar húsvéti sonka békében megfér a francúz specialitással. Igazi ökümenikus húsvét ez, felekezetek és nemzetek feletti, mégis ismerős more »
Konyhánkban évek óta a harmatos lelkű újburgonya meg az ujjaink közül csintalanul ki-kiugráló parázsburgonya eljövetele jelezi a tavasz jelenlétét. Tudom, sok írás előkelőbb gyümölcsökkel-zöldségekkel – királyi spárga, arisztokratikusan megközelíthetetlen articsóka – köszönti a tavaszt, de nincs semmi szégyellnivaló a rozmaringgal és citromhéjjal ízesített roppanós-vajpuha krumpliparányokon. Remekül illik hozzájuk a tavaszi báránygerinc, de az élvezetek more »