Archive for február, 2016

 







____________________________

 

február 2016
H K S C P S V
« dec   márc »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Egy falat kávé – aprósütemények kávéval, kávéhoz

Egy falat kávé – aprósütemények kávéval, kávéhoz

A kávé – különösen a testes caffè latte, a habos-fodros capuccino meg a bécsiesen bohém melange – épp olyan jól elviseli maga mellett társként az aprósüteményeket, mint a tea. Ráadásul a kávé nemcsak a sütemények mellé, hanem beléjük is kerülhet, ez ám a totális harmónia, már-már szimbiózis. Most a madeleine-be meg a zanzásított muffinba kevertünk more »

 
Egy arisztokrata pogácsa

Egy arisztokrata pogácsa

Ennek a pogácsának kéksajt folyik az ereiben, na meg rengeteg vaj, biztos recept a koleszterinszint emeléséhez, de az rengeteg embernél enélkül is magas, s ha már elkerülhetetlenül gutaütésre vagyunk ítélve, nagy kár lenne, ha kihagynánk ezt a pogácsacsászárt. Az év vége, sőt részben az év eleje is a nagy falatozásokról szól, amelyekhez ideálisak az aprófalatok. more »