Archive for június, 2015

 







____________________________

 

június 2015
H K S C P S V
« máj   aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Sörünnep

Sörünnep

Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a CSEH SÖRFESZTIVÁL. Újdonságnak számít az esemény helyszíne, hiszen eddig minden alkalommal a Deák tér mellett, a Városház parkban került megrendezésre. Nem költöztünk azonban messzire, mivel idén sem lettünk hűtlenek az ötödik kerülethez: a Szabadság téren adunk randevút a cseh sörök nagyszámú szerelmesének. Nem véletlen használjuk a szerelem more »

 
Citrommal oltott csirke, darabokban

Citrommal oltott csirke, darabokban

Igazi vasárnapi csirkesült, de ezúttal nem egyben, hanem feldarabolva sütjük, amitől ugyan nem lesz annyira impozáns, mint egyben sütött társai, viszont olyan mézes-citromos illatot áraszt, hogy azt egy parfümőr azonnal megpróbálná üvegbe zárni. Depressziós családokban azt hiszem, nemigen szoktak főzni, ami nem depressziós családokban is sajnálatos, de itt különösen, mert ez a recept tökéletes ellenszer more »

 
A felületesség kora

A felületesség kora

Sokat bosszankodom az emberi butaságon és trehányságon, de ezt kénytelen leszek abbhagyni, különben konstans bosszúság-állapotban leszek. Az internetes receptek különösen jó alapanyagok ehhez a bosszankodáshoz, ezért is használom szívesebben a szakácskönyveket, amelyeket – legalábbis elméletileg – átnéz egy korrektor, neadjisten, szaklektor. Bár nemsokára mutatok példát szakácskönyves bosszantásokra is, most egy internetes példányt csatolok, amely egy more »