Archive for október, 2014

 







____________________________

 

október 2014
H K S C P S V
« júl   márc »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
A Keller-kísérlet, avagy a legnagyobb quiche

A Keller-kísérlet, avagy a legnagyobb quiche

Évek óta él bennem a gyanú, hogy a világ legjobb francia séfje egy amerikai. Ezt Párizsban persze nem veszik tudomásul, mert ebbe egy nemzet pusztulna bele, de minden jel arra vall, hogy akasztják a hóhért: az amerikai Thomas Keller úgy ért a francia bisztrókonyhához, ahogy senki, bizonyíték erre a világ legjobb quiche lorraine-receptje.   Hosszú more »