Archive for július, 2014

 







____________________________

 

július 2014
H K S C P S V
« máj   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Apró kuglófok citromfelhőben

Apró kuglófok citromfelhőben

Van, ahol a kicsi a sikk, s kétségkívül ilyen az édességek területe. Nem véletlen, hogy a nagy desszertek az esküvőket leszámítva nem túl kapósak, az aprósüteményekkel viszont külön szakirodalom foglalkozik. Most kuglófot zsugorítunk. Nemrégiben Nigella Lawson Hogyan váljunk házi istennőkké című könyvét lapozgattam, amely a konyhadíva első, és máig legjobb könyve, minden benne van, amit more »

 
Csúcshúsleves

Csúcshúsleves

Posírozott bélszínnel és tojáspudinggal A húslevest többnyire mindenki kotta nélkül el tudja zongorázni, de most  belekomponáltam három rendhagyó etüdöt: a karamellizált sárgarépát, a posírozott bélszínt és az eierstich nevű osztrák-német specialitást, amelyre leginkább azt mondhatjuk, hogy párolt tojáspuding. Nem hiszek a húslevesek szigorú kategorizálásában, elvégre nem törvényszerű, hogy csakis tyúkhúsleves vagy marhahúsleves létezzen. A kiváló more »

 
Szegényleves úriasan: krumplikrémleves garnélával

Szegényleves úriasan: krumplikrémleves garnélával

Ahogy egy szép bross utánozhatatlanul elegánssá változtat egy sima fekete kisestélyit, úgy alakít át egy hétköznapi ételt is egy drágább kiegészítő. A kisestélyi most a krumplileves, a bross pedig a garnéla. Nagy távolságokat kell itt áthidalni, elismerem. A krumpli és garnélarák mind földrajzilag, mind gasztronómiai megbecsülésüket tekintve igencsak messze esik egymástól. Az egyik földhözragadt – more »