Archive for november, 2013

 







____________________________

 

november 2013
H K S C P S V
« szept   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
A frankfurti leves hamis legendája

A frankfurti leves hamis legendája

Az egyszerű összefüggések nem mindig nyilvánvalóak. Tinédzserként Frankfurtban járva alig vártam, hogy a szülőhelyének hitt városban kóstoljam meg kedvenc levelesemet, hogy aztán kiderüljön, Frankfurtban mit sem tudnak a frankfurti levesről.  A frankfurti leves épp olyan, mint a milánói makaróni: hazai kreációt álcáz külföldi fedőnévvel, egyben ettől remélve, hogy kelendőbb lesz a portéka. Frankfurtban léteznek “frankfurter” more »