Archive for szeptember, 2013

 







____________________________

 

szeptember 2013
H K S C P S V
« ápr   nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Kapásból halburger

Kapásból halburger

A csuka finom, de bosszantó hal, mert töméntelen szálka van benne. Ha viszont az embernek beúszik a háztartásába, mégis csak valamit kezdeni kell vele. Serpenyő és telefonos segítség helyett a robotgéphez fordultunk. Így született a halburger, halkanapé, halkrémes pirítós torony vagy ahogy tetszik majd nevezni. Akinek vannak horgász barátai, tudja milyen meglepetéseket képesek okozni az more »

 
Sachernek hívjuk

Sachernek hívjuk

A sötét tekintetű Sacher-torta legalább annyira Bécs jelképe, mint a Stephansdom, de az öreg katedrálissal ellentétben megvásárolható, becsomagolható, hazavihető és megkóstolható. A Sacher puritán, már-már unalmasan leegyszerűsített külseje igazi gasztronómiai minimalizmus, de a sötét külső édes és a lágy belsőt takar, jóságos mostoha a Sacher-torta, ritka eset, mert az irodalomban erősen túlreprezentáltak a gonosz mostohák. more »

 
A reggelik ideje – Habart tojás májkrémpöttyökkel

A reggelik ideje – Habart tojás májkrémpöttyökkel

Nedves őszben meg télvízben a szombat reggelek nem ösztönöznek arra, hogy kilépjünk a lakásból. A csemete még alszik a péntek esti kakaózsúr után, a nej teszteli a tízperces hajfestés tényleges időtartamát, kint latyak van, s nem is a földön lesz belőle latyak, hanem az égből hullik egyenest, mintha megint világvége közeledne. Vagy mintha túl is more »

 
Almáspite kalap nélkül…

Almáspite kalap nélkül…

Mitikus gyümölcs az alma, ez igazán köztudott. Az almával kezdődött minden, alma már akkor is volt, amikor az úr lelke lebegett vala a vizek fölött, s az sem kizárt, hogy az apokalipszisban is lesz némi része. Így lenne ez logikus, ha már a teremtésben megkapta a maga fontos szerepét, hiszen a paradicsomból való kiűzetés is az more »

 
Az utolérhetetlen töltött dagadó

Az utolérhetetlen töltött dagadó

Ha egy országnak a világpolitikában betöltött szerepe a sertéshús elkészítéséről szóló  receptek mennyiségétől függene, akkor nem vitás, hogy szuperhatalom lennénk. A New Yorkban luxuséttermet működtetett Láng György – aki nem mellesleg a Gundel életre keltője is egyben – hirdette is folyton, hogy nincs még egy náció, amely ennyire mélyen elmerült volna a disznó ételremekké való more »