Archive for április, 2013

 







____________________________

 

április 2013
H K S C P S V
« márc   szept »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Kínai konyha egyszerűen

Kínai konyha egyszerűen

Hosszú évekkel ezelőtt hirtelen felindulásból vettem egy szép szakácskönyvnek látszó tárgyat a kínai konyhaművészetről. A recepteket kicsit európaizálták, de nagyon ügyeltek az autentikusság megőrzésére is, így alapvetően használhatatlan szakácskönyvet teremtettek, beszerezhetetlen hozzávalókkal. Néha a pesti kínai boltokban sem tudták, hogy mi is az, amit keresek, még akkor sem, ha vittem a könyvet és mutattam a more »

 
A holtbiztos csokoládéhab

A holtbiztos csokoládéhab

A csokoládéhab – mousse au chocolat – elkészítésének gondolata időről időre megkísért minden csokikedvelőt. Élelmiszerfélelemmel fűszerezett korunkban azonban sokan félnek ettől az édességtől, mivel nyers tojást tartalmaz. Most egy olyan módszer következik, amely hőkezelésnek veti alá a tojást, s ezzel kiiktathatjuk a szalmonellafrászt, miközben a mousse aux chocolat sem veszíti el tradicionális alkatrészeit. Sőt, tejszínhabot is more »

 
Cupcake, minitorta vagy luxusmuffin?

Cupcake, minitorta vagy luxusmuffin?

A muffin tipikusan a kezdők háziasszonyok süteménye, merész műkörmökkel is tökéletesen elkészíthető. De mi választja el a muffint az újabban minitortára magyarosított cupcake-től? A díszes tetőzete. A cupcake mindig elegáns krémkoronát hord, amellyel küllemre és ízre is magasan emelkedik a pórias muffinok fölé. Viszont igencsak könnyű elkészíteni. A cupcake divatja a muffinhullámot követően sodort végig more »