Archive for február 14th, 2013

 







____________________________

 

február 2013
H K S C P S V
« jan   márc »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
A sonkaszárítás véletlenszerűsége

A sonkaszárítás véletlenszerűsége

Először arra gondoltam, hogy rezzenéstelen arccal mesélem majd mindenkinek milyen vérprofi módon szárítok sonkát, de aztán valami angyali sugallatra az őszinteség mellett döntöttem, elvégre eddig is jól bevált. Mert az az igazság, hogy a véletlen szülte ezt a remek szárított sonkát, sőt, ennek kapcsán nem csupán a véletlenszerűségről, hanem a jó sonkák elpusztíthatatlanságáról is lehetne more »