Archive for február 4th, 2013

 







____________________________

 

február 2013
H K S C P S V
« jan   márc »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Velencei máj és velencei tavi máj

Velencei máj és velencei tavi máj

Halkan loccsan a víz a Canal Grande sokévszázados márványcsipke-palotáinak lábazatán, s szinte ugyanúgy loccsan rajtuk a véget nem érő osolemió, ez a tájat tévesztett nápolyi dal, pöfögnek a vaporettók, s karneválszezonban életre kel a pompakedvelő XVIII. század. A halódó Velence utolsó nagy korszaka, mielőtt ez a jobb sorsa érdemes egykori kereskedőváros nászutasdíszletté silányult volna, az a század, more »