Archive for július, 2012

 







____________________________

 

július 2012
H K S C P S V
« jún   szept »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Ráncmentesen, levessel – uborkakrémleves makrélakockákkal

Ráncmentesen, levessel – uborkakrémleves makrélakockákkal

Sommersuppe, mondják dallamosan a németek: az ilyenféle nyári hűtőlevesektől még ez a kattogó nyelv is kisimul, vasalt lesz és éneklő. Az uborka a hűsítés egyik alapkelléke, akár frissen, akár kovászosan kiváló leves nyerhető belőle,  bizonyíték rá a bolgár tarator, az orosz okroska és a botvinnya, de az uborka fontos kelléke a spanyol gazpachónak is. A more »