Archive for június, 2012

 







____________________________

 

június 2012
H K S C P S V
« máj   júl »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Werkfilm

Werkfilm

Jó hangulatú és különösen jó illatokkal kibélelt fotózáson estünk át: marhasülteket kaptunk lencsevégre a magyar BBC GoodFood számára. A késztermék majd a magazin következő számában lesz látható, de ilyen húsból csak csoda születhet. Amikor vettem, a hentessel olyan áradozva beszéltünk erről a gyönyörű darabról, ahogyan régi brit klubokban beszéltek valaha a lovakról, a műalkotásokról vagy more »

 
Bodza-butaságok

Bodza-butaságok

Lejáróban a bodzaszezon, és a szezonközben megjelent rengeteg bodza-cikk kihozott a sodromból. Ugyanis lehetetlenség, hogy a témával foglalkozó “szakemberek” nem tudnak különbséget tenni a bodzalimonádé és a bodzaszörp között. Egyre másra olvastam a bodzaszörp-cikkeket, ahol – amúgy korrekten – leírták a bodzalimonádé készítését. Mérvadó internetes portálokon is. Ezért most ideírom, hogy tisztelt hölgyek-urak, a bodzaszörp more »