Archive for március 23rd, 2012

 







____________________________

 

március 2012
H K S C P S V
« feb   máj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Oh, azok a füstölt halak!

Oh, azok a füstölt halak!

Épp a napokban emlékeztem vissza a Hamburgi halpiacra, s ettől láncreakciószerűen eszembe jutott egy lübecki élmény: a kikötőben láttam ezt a lehorgonyzott kis hajót, ahol elképesztő kínálatban tárták elénk a füstölt halakat. A mi füstöltkolbászos-füstöltsonkás lelkünknek ez nagy felüdülés, mint hithű katolikusnak egy kiadós gyónás, hiszen a füstölés elképesztő módon képes megváltoztatni a halakat – more »