Archive for február, 2012

 







____________________________

 

február 2012
H K S C P S V
« jan   márc »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Good luck, GoodFood!

Good luck, GoodFood!

Megérkezett. Ma. Nem mondom, hogy vártuk, hisz’ nem tudtuk, hogy úton van-e, de most, hogy megérkezett, már tudjuk, hogy eddig hiányzott. A sok híres női magazin után végre beszivárgott hozzánk a világ egyik leghíresebb gasztronómiai magazinja, a BBC GoodFood, amely több mint 22 éve uralja a brit piacot, jelenik meg sok másik országban, és amely more »

 
Könnyű, téli gyökérkrémleves

Könnyű, téli gyökérkrémleves

Kerül az ember néha olyan hangulatba, hogy gyökérleves kell neki. Ilyenkor nem érdemes ellenállni, az ötletet elhessegetni, ilyenkor gyökérlevest kell főzni. Ez télidőben különösen helyénvaló foglalkozás, főleg, ha van otthon gyökér. Ha nincs, akkor az baj, mert le kell menni érte, és télen erre az embernek akkor sincs kedve, ha amúgy nagyon égető a gyökérlevesszükséglete. De more »