Archive for október 6th, 2011

 







____________________________

 

október 2011
H K S C P S V
« szept   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Búcsú padlizsánnal

Búcsú padlizsánnal

Nálam a nyár nagyon összeforr a padlizsánnal. Nincs nyár padlizsánkrém nélkül, és most, ősz elején, október első napjaiban döbbentem rá arra, hogy idén sok padlizsános románcom volt, de kimaradt a legfontosabb, a padlizsánalap, azaz a krém. Nagyon dühbe gurultam önnön hanyagságomra ráeszmélve, s legott elhatároztam, hogy pótolom a hiátust. A Lehel-piacon még ott hivakodnak a more »