Archive for augusztus, 2011

 







____________________________

 

augusztus 2011
H K S C P S V
« júl   szept »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Nyaralás után, versenyben!

Nyaralás után, versenyben!

Kedves olvasók, néhány rövid, nyaralási célzattal tett kiruccanás után újra huzamosan itthon, készülve az új írásokra. Mert készül egy új szakácskönyv – A felső ízezer –, és befejezéshez közeledik az első mesekönyv, Borzon-Mór kandúrkalandjai. Az Adria nagyon megszeretett engem, kis híján haza sem engedett: a kirándulóhajónk, amely Hvar és Brac szigetére vitt minket, a visszaúton more »