Archive for április 2nd, 2011

 







____________________________

 

április 2011
H K S C P S V
« márc   máj »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Paprikáskrumpli-reform

Paprikáskrumpli-reform

Komoly szakácskönyvekben nemigen találkoztunk mostanában paprikáskrumpli recepttel, így ha most lennék kezdő a főzés terén, akkor hamarabb tanultam volna meg szarvasbélszínt érlelni, toszkán kolbászt tölteni vagy vörös tonhalsteaket sütni, mint összeütni egy paprikás krumplit. A modern idők persze engem sem hagytak meglegyintetlenül, így nem egy standard receptet fogok közölni, hanem egy kicsit bonyolítottat. A következtetés more »