Archive for november 19th, 2010

 







____________________________

 

november 2010
H K S C P S V
« okt   márc »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Folyékony fagylalt

Folyékony fagylalt

  Jégbe hűtött fahéjas meggyleves Szenvedélyes szeretetet táplálok a meggy iránt. Unokahúgát, a cseresznyét is bármikor magamhoz ölelem, de a meggy vitathatatlanul elsőbbséget élvez. Ebben az is közrejátszik, hogy a meggy készséges gésa, örök szolgálatkész, simulékonyan rendelkezésre áll, míg a kényeskedő cseresznye csak érése idején, igaz, akkor elsöprő, szájunk csücskén lecsorduló édességélménnyel. A meggy jól more »