Archive for október 4th, 2010

 







____________________________

 

október 2010
H K S C P S V
« szept   nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

Rémséf: Blumenthal otthon – meg az ötfűszeres kacsamell

A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt nézni ugyan szeretjük, talán a főztjét is megkóstolnánk, ha megfizethetnénk, de hogy szakácskönyvet...

 
A nagy guacamole-vita

A nagy guacamole-vita

A guacamole az egyik legjobb nyári (meg téli, tavaszi, őszi) mártogatós, a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozása, kisebb bibliai csoda, amelynek...

 
Portobello csodája

Portobello csodája

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami szívbemászó olasz kikötőváros, a Földközi-tenger fürdőzésre csábító azúrvízébe leszakadó...

 
A csőre töltött grillszezon

A csőre töltött grillszezon

A grillezés évről évre egyre kevésbé nemzetidegen a borongós magyar lélektől. Talán ebben a sokat emlegetett klímaváltozás is közrejátszik, hiszen...

 
Babra, magyar!

Babra, magyar!

Ha egyszer egy üzlet beindul… – szokták sóhajtozni, s Bud Spencernek – azaz Carlo Pedersolinak – nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi...

 
 
Súlyos saláták

Súlyos saláták

Chilis csirkemáj rucolával és marhahússaláta Ellentmondásos viszonyom van a salátákkal, mint feltehetőleg minden ízkedvelő embernek. Ráfanyalodunk időnként, ez nem tagadható, különösen olyankor, amikor a fürdőszobamérleg már nagyon trágár számokat mutat, de attól tartok, hogy a többszörösen visszaeső vegetariánusokat leszámítva kevesen élvezik a salátafalást. A különféle nyers zöldségek ízhatása ugyanis eltörpül a fűszeres, sütött-főzött ételekhez képest more »